logo songteksten.net

Colin Firth werkt niet meer met Woody Allen

LONDEN - Acteur Colin Firth zal nooit meer met regisseur Woody Allen werken. Dat stelt de Oscarwinnaar vrijdag in een verklaring in de Britse krant The Guardian.

Firth, die werkte met Allen voor de tragikomedie Magic in the Moonlight, is de volgende Hollywoodster die zich afkeert van de controversiële Amerikaanse filmmaker. Dit gebeurt nadat zijn adoptiefdochter Dylan Farrow haar vader heeft beschuldigd van aanranding toen zij zeven jaar oud was.

De 82-jarige Allen zelf ontkent de beschuldiging. Hij plaatst de laatste aantijging in een reeks beschuldigingen die zijn ex-vrouw Mia Farrow en haar kinderen de afgelopen jaren richting hem uitten. “De familie Farrow gebruikt heel cynisch de Time’s Up-beweging om hun bekende verhaal weer onder de aandacht te brengen”, stelde Allen eerder deze week. “Dat maakt het niet opeens waar. Ik heb mijn dochter nooit aangerand, zoals een groot onderzoek 25 jaar geleden ook heeft aangetoond.”

Toch keerden veel sterren zich de afgelopen week af van Allen. Rebecca Hall en Timothée Chalamet, die te zien zijn in de komende film van Allen, doneerden hun salaris aan organisaties die strijden tegen seksueel geweld. Alec Baldwin daarentegen nam het op voor de filmmaker.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren