logo songteksten.net

Film La La Land wint eerste Loftrompet

AMSTERDAM - De film La La Land en distributeur Independent Films zijn de winnaars van de eerste Gerben Kuipers Loftrompet. Dat hebben initiatiefnemer Kuipers en het blad Holland Film Nieuws dinsdag bekendgemaakt.

Kuipers, die bijna veertig jaar de leiding had over de Cinemec-bioscopen, heeft de prijs in het leven geroepen om jaarlijks de meest geslaagde filmcampagne van het afgelopen jaar te eren.

De initiatiefnemer heeft alle ruim vierhonderd bioscoopfilms van het afgelopen jaar beoordeeld op vier criteria: de aandacht die vóór een release is gegenereerd, de vraag of de juiste doelgroep is aangesproken, de vraag of de campagne een lange adem had en de behulpzaamheid van de distributeur naar exploitanten toe.

De musical La La Land, die vorige jaar met prijzen overladen werd, vertelt over de liefde tussen een jazzpianist (Ryan Gosling) en een actrice (Emma Stone). In Nederland trok La La Land een half miljoen bezoekers. Andere genomineerden waren Brimstone van Martin Koolhoven en Dunkirk van Christopher Nolan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren