logo songteksten.net

Thomas van Luyn presenteert De Tafel van Taal

DEN HAAG - Thomas van Luyn is de nieuwe presentator van De Tafel van Taal. Dat maakte eindredacteur van de NTR-quiz JP Pellemans donderdag in de podcast De Eeuw van de Amateur bekend.

Cabaretier Van Luyn neemt het stokje over van Margriet van der Linden, die de presentatieklus vanwege een volle agenda niet meer kan doen. "Thomas heeft nooit meegedaan, maar hij is wel een heel talige man", aldus Pellemans. "We hebben wat doorlopen gedaan en die smaakten naar zoveel meer, dat was echt heel erg leuk. En aanstaande vrijdag hebben we een eerste proefopname."

Pellemans vindt het moeilijk om afscheid te nemen van Van der Linden, "want die deed het geweldig en heeft het programma vleugels gegeven. Maar we vliegen nu verder." Er komen zestien afleveringen van de taalquiz, wat betekent dat Van Luyn er vier op een dag moet opnemen.

In de quiz spelen twee teams een taalspel aan een grote tafel. Ze krijgen om beurten vragen in twaalf verschillende categorieën. Voorheen streden BN'ers tegen elkaar, maar dit jaar is er gekozen voor 'onbekende Nederlanders' als kandidaten.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren