logo songteksten.net

Dochter James Brown krijgt cape van vader

(Novum) - De dochter van James Brown is eindelijk de eigenaresse van een cape die werd gemaakt voor haar overleden vader. Deanna Brown Thomas probeerde al enige tijd in het bezit te komen van het gewaad, dat ze wil tentoonstellen in een museum.

Brown droeg tijdens zijn concerten vaak een cape. In 2006 maakten zijn twee kleermakers een zilveren mantel voor hem, maar de soulzanger overleed voordat hij het gewaad kon passen. Zijn dochter vroeg de kleermakers meerdere keren om de cape aan haar te overhandigen, maar zij weigerden dat. Daarop klaagde Thomas het duo aan.

De Amerikaanse krant The Plain Dealer schrijft dat vrijdag, vlak voordat de partijen voor de rechter moesten verschijnen, een overeenkomst is bereikt en Thomas de cape kreeg overhandigd. De mantel wordt tentoongesteld in het huis van Brown, dat wordt omgebouwd tot een museum. Volgens Thomas koestert ze geen wrok tegen haar vaders kleermakers.

James Brown overleed in 2006 op 73-jarige leeftijd. The Godfather of Soul stierf volgens officiƫle berichten aan hartfalen, veroorzaakt door een longontsteking.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren