logo songteksten.net

‘Hugh Grant schikt hacking-zaak tegen Mirror’

LONDEN - Acteur Hugh Grant heeft de afluisterzaak die liep bij het Hooggerechtshof tegen de Mirror Group geschikt. Dat melden Britse media.

De 57-jarige ster uit Four Wedding and a Funeral en Notting Hill zou een bedrag van zes cijfers hebben gekregen. Grant zou maandagochtend de details van de schikking hebben vernomen.

De acteur publiceerde in 2011 een artikel over opnames die hij had gemaakt tijdens een gesprek met Paul McMullan, een journalist van News of the World. Tijdens dit gesprek stelde McMullan dat de redactie van Daily Mail en News of the World opdracht had gegeven om illegaal telefoons af te luisteren. Vooraanstaande Britse politici zouden hiervan afweten.

Zijn verhaal genereerde enorm veel media-aandacht. Zo werden er onder meer vraagtekens gesteld bij het onderzoek naar de dood van tienermeisje Milly Dowler in 2002 en een voicemailbericht dat tijdens een van de hacks zou zijn gewist.

De acteur werd het gezicht van de publieke woede jegens de News Corporation van Rupert Murdocht. In september 2012 klaagde de acteur News of the World aan omdat zijn telefoon zou zijn gehackt. Ook andere bekendheden als Jude Law, Sean Connery en George Michael werden genoemd in het afluisterschandaal.

Grant heeft eerder al gemeld het geld van de schikking te doneren aan Hacked Off, een organisatie die zich inzet voor strikter toezicht op de Britse schandaalpers. Eerder werd al een soortgelijke zaak van actrice Sienna Miller geschikt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren