logo songteksten.net

Ariana Grande huilde dagenlang na aanslag

LOS ANGELES - Ariana Grande was na de aanslag bij haar concert in Manchester vorig jaar mei dagenlang van de kaart. De schrik zat er zo hevig in dat de 24-jarige zangeres zich destijds afvroeg of ze überhaupt ooit weer kon optreden.

"Toen ze erachter kwam dat er fans waren gestorven was ze zo verdrietig. Ze heeft dagenlang gehuild", zegt haar manager Scooter Braun in de podcast Big Questions with Cal Fussman. Elk gezicht en elke naam van de slachtoffers drong volgens hem diep tot haar door. "Want dat is wie ze is."

Scooter bezocht met Ariana na de aanslag gewonde fans en hun families in een ziekenhuis, een ervaring die diepe indruk op hem en de zangeres maakte. "Het waren de twee zwaarste uren van onze levens", zegt hij. "Na het eerste gezin moest ik haar helpen. Ze was radeloos", aldus Scooter. "Het was zo zwaar maar elke keer herinnerden we elkaar eraan dat wij gewoon naar huis konden en dat onze geliefden er nog waren terwijl die moeder, dochter, zoon of vader nooit meer naar huis kwam."

Tour cancelen

Ariana en Scooter overwogen na de aanslag om haar tournee te cancelen maar kwamen daarop terug toen Ariana besefte dat ze haar overleden fans wilde eren en dat ze niet voor niets gestorven waren. "We hadden niet het recht om zo verdrietig te zijn dat we niet door konden gaan", zegt Scooter. "Als die terroristen dachten dat ze ons konden stoppen dan kennen ze mij en Ariana nog niet."

Door de aanslag kwamen 22 mensen om en raakten meer dan 500 mensen gewond. Bij een benefietconcert haalde Ariana in juni met bevriende popsterren ruim 13 miljoen dollar op voor de slachtoffers.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren