logo songteksten.net

Sylvia Hoeks speelt Sylvia Kristel in film

BERLIJN - Actrice Sylvia Hoeks gaat de hoofdrol spelen in een film over het leven van de Nederlandse actrice Sylvia Kristel. Kristel, die wereldberoemd werd met haar rol in Emmanuelle, overleed in oktober 2012 op zestigjarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

De film over het leven van Sylvia Kristel heeft volgens Variety nog geen titel. De regisseur wordt Michael J. Roskam, bekend van de film Rundskop. De filmopnames zijn in Frankrijk, Nederland, België en Los Angeles. Het scenario wordt geschreven door Dimitri Verhulst, de auteur van onder meer De Helaasheid der Dingen.

De film focust op Kristels iconische carrière in de jaren zeventig en tachtig, toen het enorme succes van de Emmanuelle-films in schril contrast stond met haar privéleven. Hoeks: "Sylvia was een van de vrouwen die een seksuele manier van kijken naar seks voor vrouwen opende. Ze was ook erg vrijgevochten, misschien zelfs te vroeg in dat opzicht voor haar generatie. Haar intelligentie en creativiteit als kunstenaar maakten haar moeilijk te vatten. Het was moeilijk te begrijpen wie ze was."

Sylvia Hoeks, bekend van Blade Runner 2049, bevindt zich momenteel in de filmopnames van The Girl in the Spider’s Web, het vervolg op The Girl With the Dragon Tattoo.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren