logo songteksten.net

The Weinstein Company ontslaat topbestuurder

LOS ANGELES - Filmproductiebedrijf The Weinstein Company heeft voorzitter en operationeel directeur David Glasser de laan uit gestuurd. Er is geen reden genoemd voor zijn ontslag, maar waarschijnlijk wordt hem verweten dat hij naliet om medewerkers te beschermen tegen het vermeende seksueel wangedrag van oud-baas Harvey Weinstein.

De affaire rond de bekende Hollywood-producer houdt de gemoederen al enige tijd bezig. Daardoor won de hashtag MeToo vorig jaar snel aan bekendheid. Tientallen vrouwen zijn met beschuldigingen aan het adres van Harvey Weintein gekomen. Die heeft echter ontkend ooit vrouwen tot seks te hebben gedwongen.

Glasser hield zich binnen de onderneming onder meer bezig met het personeelsbeleid. Hij was dus verantwoordelijk voor het afhandelen van alle klachten van medewerkers.

Een week geleden spande de procureur-generaal in New York tevens een rechtszaak aan tegen The Weinstein Company, Harvey Weinstein en zijn broer Bob die het bedrijf momenteel runt. Onlangs liepen er ook onderhandelingen om The Weinstein Company te verkopen aan investeerders, maar die zijn volgens ingewijden stilgelegd vanwege de rechtszaak.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren