logo songteksten.net

Wie wint de 100% NL Awards

AMSTERDAM - In Club Panama in Amsterdam worden dinsdagavond de 100% NL Awards uitgereikt. Het is dit jaar de negende editie. De afgelopen acht edities zijn al 47 awards uitgereikt, waarvan Marco Borsato de meeste naar huis mocht nemen, namelijk zeven stuks.

Dit jaar maakt Borsato kans op twee awards, allereerst voor zijn album Thuis dat hij in november uitbracht. In de categorie Album van het jaar neemt Marco het op tegen Wijzer van André Hazes, Aan van BLØF, Amigo van Chef’Special en Aangenaam van Nick & Simon. In de categorie Zanger van het jaar zijn naast Borsato de zangers André Hazes, Guus Meeuwis, Jeroen van der Boom en Nick & Simon genomineerd.

De Zeeuwse band BLØF maakt dit jaar met vier nominaties de grootste kans op een van de muziekprijzen. De band van Paskal Jakobsen is onder meer kandidaat in de categorie Band van het jaar en neemt het in deze groep op tegen 3JS, Kensington, Racoon en Rondé.

Hit van het jaar

In de categorie Hit van het jaar is BLØF genomineerd met het nummer Zoutelande, een samenwerking met de Vlaamse zangeres Geike Arnaert. Andere genomineerde hits zijn Voy a Bailar van Ali B, Sunny Days van Armin van Buuren, A Million Ways van Miss Montreal en Lights and Shadows van OG3NE.

100% NL reikt dinsdagavond awards uit in acht categorieën. Anouk is al verzekerd van de 100% NL Oeuvre Award. Tijdens de awardshow in Club Panama in Amsterdam zal dinsdag een muzikale ode aan Anouk zijn. De oranje loper gaat om 19.00 uur open en is te volgen via een livestream op Facebook. De awardshow begint om 20.30 uur en wordt live uitgezonden op de radio.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren