logo songteksten.net

Ivanka Trump naar sluitingsceremonie Spelen

WASHINGTON - Ivanka Trump reist namens haar vader Donald Trump, de president van de Verenigde Staten, af naar Pyeongchang om daar de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen bij te wonen. Dit heeft Het Witte Huis bevestigd. Vader Trump zou zijn dochter hiervoor persoonlijk gevraagd hebben.

Het doel van Ivanka's reis is tweeƫrlei. Ze gaat om de Amerikaanse sporters eer te bewijzen en de goede betrekkingen tussen de VS en Zuid-Korea te benadrukken. De presidentsdochter vliegt donderdag met een lijnvlucht naar Seoul, waar ze vrijdagavond een ontmoeting heeft met president Moon Jae-in in het Blauwe Huis, het presidentieel paleis. Zaterdag en zondag bezoekt ze een aantal wedstrijden en 's avonds woont Ivanka het afscheidsfeest bij. Witte Huis-woordvoerster Sarah Sanders vergezelt Trump tijdens de reis.

Er staat geen ontmoeting met leden van de Noord-Koreaanse olympische delegatie op het programma. De grootste Zuid-Koreaanse krant, Chosun Ilbo schreef maandag al dat de regering in Seoul het grote rode tapijt zal uitrollen voor de dochter van Trump, ook al is dat volgens het protocol niet nodig.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren