logo songteksten.net

Roemeense film wint 68e Berlinale

BERLIJN - De Roemeense experimentele film 'Touch Me Not' heeft zaterdag de Gouden Beer voor de beste film gewonnen op de 68e Berlinale, het internationale filmfestival van Berlijn. In haar semi-documentairefilm verkent regisseur Adina Pintilie (38) de variëteiten en grenzen van menselijke seksualiteit.

De Zilveren Beer voor beste regisseur werd door de jury toegekend aan de Amerikaanse cultfilmer Wes Anderson voor 'Isle of Dogs', een animatiefilm over een Japanse stad die zijn honden naar een vuilnisbelteiland deporteert tijdens een uitbraak van de hondengriep. De Mexicaanse regisseur Alonso Ruizpalacios won samen met zijn collega Manuel Alcalá de Zilveren Beer voor het beste script voor zijn grappige film 'Museo'.

De jury koos de Fransman Anthony Bajon als beste acteur voor zijn rol als 22-jarige drugsverslaafde in Cédric Kahn's The Prayer. En de prijs voor beste actrice ging naar Ana Brun voor haar rol in Marcelo Martinessi's 'Las herederas'.

Elena Okopnaja ontving de prijs voor buitengewone artistieke prestaties in kostuum en ontwerp in het schrijversdrama 'Dovlatov' van Alexey German Jr.

De prijzen werden toegekend door een jury van zes mensen, onder leiding van de Duitse regisseur Tom Tykwer. Op het festival, dat loopt van 15 februari tot 25 februari, worden ongeveer vierhonderd films vertoond. Daarvan streden er negentien voor de Gouden Beer-prijs.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren