logo songteksten.net

Gouden Harp voor Edwin Evers

AMSTERDAM - Edwin Evers is dit jaar de winnaar van de Buma Gouden Harp. De dj van Radio 538 krijgt de prijs voor zijn verdiensten voor de Nederlandse muziekindustrie.

"Edwin Evers is de bekendste radio-dj van Nederland en heeft ochtendradio vanaf het begin op de kaart gezet", zegt directeur Buma Cultuur Frank Helmink over de keuze van Edwin. "Hij weet zich na twintig jaar nog steeds te onderscheiden, wat ontzettend knap is in de dynamische wereld van dit medium. In die twintig jaar tijd heeft hij volle aandacht geschonken aan Nederlands talent. Het is vooral daarom niet meer dan terecht om Edwin te onderscheiden met de Buma Gouden Harp."

Edwin begon zijn carrière bij de lokale omroep in Overijssel en belandde via Veronica bij 3FM, waar hij begon met Evers staat op. In 2000 stapte hij over naar Radio 538 waar hij met sidekicks Niels van Baarlen, Rick Romijn en Jelte van der Goot inmiddels niet meer weg te denken is. De Gouden Harp komt bovenop een al uitpuilende prijzenkast. In zijn dertigjarige carrière werd Edwin al onderscheiden met een Gouden RadioRing, drie Zilveren RadioSterren, vier Marconi Awards en twee gouden platen.

Edwin krijgt de prijs maandag tijdens het Buma Awards Gala voor componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers. De uitreiking vindt plaats in Theater Amsterdam. Vorig jaar won Frits Spits de Gouden Harp.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren