logo songteksten.net

Jamai wil geen homo-boegbeeld zijn

AMSTERDAM - Jamai wordt vaak gevraagd om zijn mening als er weer sprake is van antihomogeweld, maar hij zal zich nooit in het openbaar uitspreken.

"Ik hoef geen homo van beroep te zijn hè. ik ben juist bewust geen boegbeeld voor de homobeweging geworden. Bij elk incident rond homogeweld hangen er journalisten aan de lijn of ik er iets over wil zeggen. Dat doe ik nooit. Ik heb er heus wel een mening over, het is verschrikkelijk dat het gebeurt, maar ik wil er niet voor op de barricades klimmen," zegt de zanger en presentator in het AD Magazine.

Jamai laat ook in zijn muziek zijn geaardheid in het midden. Zijn liefdesliedjes gaan nooit over 'hem' of 'haar'. "Mijn liedjes gaan ook niet alleen over mezelf, hè. Ze kunnen op ieders relatie slaan. Ik heb over dit onderwerp veel gediscussieerd met mijn schrijfpartner, Matthijs de Ronden. Hij vond dat ik 'hij' moest schrijven. Dat maakt het pas echt persoonlijk, zei hij. Daar had hij gelijk in, natuurlijk. En mij leek het voor de homo-emancipatie ook heus wel belangrijk, maar ik durfde het uiteindelijk niet aan."

De Idols-winnaar is bang dat zijn publiek er zich aan stoort als hij zich in zijn liedjes openlijk als homo uit. ''Vooral de grote groep conservatieve oudere luisteraars. Zij zitten daar misschien niet op te wachten, nemen er aanstoot aan. Het blijft een dilemma voor homoseksuele artiesten."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren