logo songteksten.net

Bokma en Löw in stuk over handelaren big data

AMSTERDAM - Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts en Tom de Ket spelen de hoofdrollen in #Niksteverbergen, de nieuwe voorstelling van het collectief De Verleiders. De vijfde rol wordt gedeeld door Leopold Witte en Peter Drost. De voorstelling is van januari tot en met juni 2019 in de Nederlandse theaters te zien, maakte producent Bos Theaterproducties zaterdag bekend.

De Verleiders maken actuele theaterstukken die het grensgebied tussen toneel en cabaret opzoeken. De vorige vijf voorstellingen werden lovend ontvangen; Bokma won voor zijn hoofdrol in De Casanova's van de Vastgoedfraude een Louis d'Or, de belangrijkste toneelprijs van Nederland.

In #Niksteverbergen richt het gezelschap de pijlen op de handelaren in big data: de Facebooks, Apples, Googles en Übers van deze wereld. Deze bedrijven hebben een ongekende macht en voelen zich verheven boven elke wet, aldus de makers.

Argeloze burgers

"Het schrikbeeld van Orwells 1984 is nu de verontrustende realiteit", stellen zij. "Facebook ligt onder vuur omdat ze Cambridge Analytica een kijkje gunden in de profielen van 50 miljoen gebruikers, die zonder dat ze het wisten de meest gevoelige informatie over zichzelf prijsgaven. De Nederlandse overheid wil ons met de sleepwet nog nauwlettender en grootschaliger in de gaten kunnen houden. En ondertussen delen wij, de argeloze burgers, de meest persoonlijke informatie gewillig met de hele wereld", aldus De Verleiders.

De kaartverkoop voor #Niksteverbergen gaat in mei van start. De Stadsschouwburg Utrecht is deze zomer drie weken lang het decor van De Verleiders voor een kort festival waarin de laatste drie voorstellingen nogmaals te zien zijn.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren