logo songteksten.net

Lex Gaarthuis bezoekt gehandicapte kinderen

BENEDEN-LEEUWEN - Radio 10-dj Lex Gaarthuis gaat zich als ‘famous friend’ inzetten voor de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). “In mijn eigen omgeving zie ik welke uitdagingen deze kinderen en vooral hun ouders iedere dag weer tegenkomen", zegt Gaarthuis. "NSGK helpt hen en dat wil ik met alle liefde ondersteunen.”

De ochtend-dj bezocht woensdag het Toverbaltheater in Beneden-Leeuwen. Hij zag hoe 46 jongeren met een beperking hier drama-, muziek- en zanglessen krijgen. “Het is prachtig om te zien hoe jongeren met een handicap zich hier kunnen ontwikkelen. Met het theater en het restaurant zetten ze iets moois neer, ze leveren een bijdrage aan de samenleving. Ze krijgen zelfvertrouwen en dat stralen ze ook uit. Dat gun je iedereen die jong is. Ik ben zelf vader en vind het heel erg belangrijk dat kinderen met een beperking dezelfde kansen en mogelijkheden krijgen in de maatschappij als mijn eigen kinderen. Dat ze gewoon kunnen meedoen."

Andere famous friends van de stichting zijn tv-presentatrice Lucille Werner, weerman Dennis Wilt en dirigent Jaap van Zweden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren