logo songteksten.net

Luxor straks theater met meeste musicals

ROTTERDAM - In vol ornaat, gekleed, geschminkt en gekapt in de outfit van hun rol presenteerden Nederlandse en buitenlandse musicalsterren zich voor het aankomende musicalseizoen in Rotterdam. Het Nieuwe Luxor Theater gaf in de Havenstad maandag alvast een inkijkje in wat er na de zomer van dit jaar op de planken is te zien en te horen.

Musicalgoeroe Frits Sissing legde uit dat in het theater op de Rotterdamse Kop van Zuid het komend jaar meer dan 120 voorstellingen van 14 verschillende musicals te zien. Daarmee heeft het theater het grootse aanbod aan musicals in Nederland.

Enigszins tot zijn schaamte bekende Sissing dat hij nog nooit de oerversie van Cats live heeft gezien. Die Engelstalige voorstelling die in januari 2019 twee weken in Rotterdam speelt, staat dan ook bovenaan zijn to-dolijst voor komend seizoen. "Verder ben ik erg benieuwd wat Jon van Eerd gaat doen in Charley en kijk ik uit naar de puur Nederlandse producties als Soof en vooral All Stars. Zonder daarbij natuurlijk de andere producties te kort te doen", aldus Sissing.

Natuurlijke groei

Directeur Marc van Kaam van het theater legde uit dat de ontwikkeling van het programma het gevolg van een natuurlijke groei is geweest de afgelopen jaren. Van Kaam zag de belangstelling voor musical groeien en is met de programmering daarop ingesprongen. Hij is vooral blij met de breedte van het aanbod en trots dat het is gelukt om aan zoveel voorstellingen onderdak te bieden.

Ook werd bekend dat de uitreiking van de Amateur Musical Awards de komende drie jaar in het Luxor worden gehouden. De eerste vier edities van dit succesvolle evenement waren in Amsterdamse theaters.

Aanwezig

De aanwezige musicalartiesten waren Jasper Demollin en Bart van den Donker (All Stars), Maike Boerdam (Soof), Oliver Ramsdale en Megan Armstrong (Cats), René van Kooten (Evita & Bridges of Madison County), Jon van Eerd (Charley), Irene Kuiper (Addams Family), Naomi van der Linden (Color Purple), Lone van Roosendaal (Bridges of Madison County), Bill van Dijk (Op Hoop van Zegen), Dennis Willekens (Expeditie Eiland), Diederik Rep & Gioia Parijs (De Sprookjessprokkelaar), Rogier in 't Hout (Marvelous) en Michael van Hoorne en Esther van Santen (De Kleine Zeemeermin).

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren