logo songteksten.net

Kritiek op Kanye West na slavernij-uitspraak

LOS ANGELES - Kanye West heeft bakken met kritiek over zich heen gekregen omdat hij tijdens een bezoek aan de redactie van TMZ zei dat slavernij een keuze was. "Als je hoort dat het 400 jaar duurde, dan klinkt dat als een keuze", zei de rapper, die ook zei dat "we er nog steeds voor kiezen om slaaf te zijn". Dat leverde veel verontwaardigde reacties op, op sociale media en in de studio.

Een donkere redacteur van TMZ zei dat Kanye duidelijk niet had nagedacht over zijn woorden. "Je mag geloven wat je wil, maar er zijn feiten en wat je zegt heeft gevolgen in de echte wereld", zei hij. "Jij maakt muziek en bent een artiest maar wij, de rest van de samenleving, kampen nog steeds met marginalisatie als gevolg van 400 jaar slavernij waarvan jij zegt dat het een keuze was. Ik ben teleurgesteld en ontzet."

De rapper twitterde later dat zijn woorden verkeerd geïnterpreteerd waren. "Natuurlijk weet ik dat slaven niet uit vrije wil geketend werden en op een boot werden gezet. Mijn punt is dat we ondanks onze aantallen in die positie bleven. Dat betekent dat we mentaal tot slaaf waren gemaakt", verduidelijkte Kanye, die ook een punt maakte voor meer vrijheid van meningsuiting. "We mogen niet nog eens 400 jaar geketend zijn."

Kanye West blijft de gemoederen de laatste weken flink bezig houden met zijn Twitter-tirades vol eigenzinnige uitspraken. Vorige week kwam hij ook weer eens in het nieuws door gewoon nieuwe muziek uit te brengen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren