logo songteksten.net

Giel Beelen twaalf uur opgesloten

LAREN - Veronica-dj Giel Beelen, componist John Ewbank en zanger Thomas Berge zitten woensdag twaalf uur lang opgesloten voor de actie Lock Me Up - Free a Girl. De actie is onderdeel van de Week tegen Kinderprostitutie die maandag begon.

Bij 33 restaurants en bedrijven door heel Nederland staan hokjes van een bij twee meter, waarin mensen zich twaalf uur lang kunnen laten opsluiten om geld in te zamelen. Thomas Berge, John Ewbank en Giel Beelen zitten in Laren. Giel presenteert zijn ochtendshow op Radio Veronica vanuit zijn hokje.

“Ik vind het een eer dat ik gevraagd ben om mee te doen aan deze actie", zegt Giel op de website van de radiozender. "Het is een geweldig goed doel waar ik me graag voor in wil zetten en daarbij is het ook een uitdaging om vanuit zo’n kleine ruimte radio te maken. Twaalf uur in een megaklein hokje lijkt me al vreselijk, maar het is natuurlijk niks als je het vergelijkt met meisjes bijvoorbeeld in India die dit dagelijks moeten meemaken.”

Free a Girl hoopt een miljoen euro op te halen met de acties rondom de Week tegen Kinderprostitutie. Vorig jaar wisten nog ruim tweehonderd deelnemers samen 420.000 euro op te halen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren