logo songteksten.net

Michelle Williams speelt abortus-activiste

LOS ANGELES - Michelle Williams speelt de hoofdrol in de film This is Jane. De Amerikaanse actrice speelt in het drama de oprichtster van Jane Collective, dat was eind jaren zestig en begin jaren zeventig een ondergrondse organisatie die in Chicago abortussen aanbood.

De film van Amazon Studios en Boys Don’t Cry-regisseur Kimberly Peirce is volgens Deadline gebaseerd op het boek dat Laura Kaplan in 1995 schreef onder de titel The Story of Jane: The Legendary Underground Feminist Abortion Service.

Het verhaal vertelt over een activiste die in de jaren zestig in Chicago een groep vormde om voorlichting en advies te bieden aan Amerikaanse vrouwen die een abortus wilden toen dit in de Verenigde Staten nog verboden was. De groep zou tot de legalisering van abortus in 1973 zo’n elfduizend abortussen hebben uitgevoerd.

Michelle speelt de oprichter van Jane Collective, kortweg Jenny. De overige rollen zijn nog niet verdeeld en de datum van release is evenmin bekend. De 37-jarige actrice Michelle Williams speelde recent in The Greatest Showman en I Feel Pretty. Momenteel is ze bezig met opnames van Venom en After the Wedding. Ook speelt ze de hoofdrol in de filmbiografie over Janis Joplin.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren