logo songteksten.net

Rose McGowan: stap dichter bij gerechtigheid

LOS ANGELES - Een van Harvey Weinsteins prominentste beschuldigers Rose McGowan heeft donderdag gereageerd op berichten dat de oud-studiobaas zichzelf vrijdag zal aangeven. "We zijn weer een stap dichter bij gerechtigheid", aldus de actrice op Instagram.

"Ik, en zovele Harvey Weinsteins-overlevenden met mij, had de hoop al opgegeven dat onze verkrachter juridisch verantwoordelijk zou worden gesteld", schreef de 44-jarige. "We waren jonge vrouwen die misbruikt werden door Weinstein en later geterroriseerd zijn door zijn netwerk van medeplichtigen. Ik sta achter mijn mede-overlevenden. Moge zijn arrestatie hoop geven aan slachtoffers en overlevenden die hun waarheid uitspreken."

Verschillende Amerikaanse media meldden eerder donderdag dat Harvey Weinstein zichzelf gaat aangeven bij de politie. Hij meldt zich naar verwachting vrijdag op het bureau in New York, zo schreef onder meer The New York Times op basis van bronnen binnen de politie. Meer dan zeventig vrouwen beschuldigen de voormalig filmproducer van seksueel wangedrag, waaronder verkrachting. De zaak-Weinstein betekende het begin van de #MeToo-discussie.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren