logo songteksten.net

Incredibles 2 eerste animatiefilm in 4DX

AMSTERDAM - Het tweede deel in de serie The Incredibles is de eerste animatiefilm in de Nederlandse bioscopen die in 4DX te zien is. Dat heeft distributeur Disney maandag gemeld.

4DX is een nieuw systeem waarin de bioscoopstoelen van de bezoekers mee bewegen met de film. Dit levert een intensere bioscoopervaring op. Er zijn momenteel twee zalen in Nederland waar films in 4DX kunnen worden bekeken, in Amsterdam en Rotterdam.

The Incredibles uit 2004 was een van de grote hits van studio Pixar, die ook films als Toy Story, Finding Nemo en Ratatouille maakte. De film vertelt over een familie die bestaat uit superhelden. In het vervolg staat moeder Helen - beter bekend onder haar 'supernaam' ElastiGirl - opeens in de spotlights, terwijl vader Bob voor nieuwe baby Jack-Jack moet zorgen.

Onvoorstelbaar

Incredibles 2 heeft een onvoorstelbaar openingsweekeinde achter de rug in de Verenigde Staten. De film over een superheldenfamilie bracht dit weekeinde 180 miljoen dollar op, een record voor een animatiefilm. Het vorige record was in handen van Finding Dory, ook een film van Disney-Pixar.

Het vervolg is vanaf 23 juni in de Nederlandse bioscopen te zien. In de Nederlandse versie worden stemmen ingesproken door onder meer Paul Haenen, Isa Hoes, Peter Paul Muller en Eva Kolsteren.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren