logo songteksten.net

'Perkamentus is meer dan alleen homo'

NEW YORK - Harry Potter-fans waren dolblij met de beslissing van regisseur David Yates om Jude Law als jonge professor Perkamentus te casten in Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Crimes of Grindelwald. Maar veel fans vragen zich af of de seksuele geaardheid van Perkamentus tot uiting komt in de film.

Schrijfster J.K. Rowling maakte enkele jaren geleden bekend dat het personage homo is. Veel fans hadden kritiek op haar omdat dit in de boeken niet naar voren komt.

Law sprak in een recent interview met Entertainment Weekly over die controverse en zei toen lang te hebben gepraat met Rowling over het leven van de jonge tovenaar.

"Jo Rowling maakte een paar jaar geleden bekend dat Perkamentus homoseksueel is," vertelt hij. "Ik heb daar ook zeker naar gevraagd. Maar niet alleen je seksualiteit definieert wie je bent; Perkamentus is veelzijdig." De acteur vraagt fans ook te bedenken dat dit pas de tweede film is in een vijfdelige serie, en dat sommige informatie niet meteen onthuld zal worden.

Law speelt samen met Eddie Redmayne en Johnny Depp in de film, die in november in de bioscoop verschijnt.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren