logo songteksten.net

Beau van Erven Dorens schrijft drie boeken

AMSTERDAM - Beau van Erven Dorens gaat drie boeken schrijven, waaronder een roman. Dit meldt uitgeverij Meulenhoff Boekerij.

Beau schrijft onder meer een journalistiek boek op basis van zijn ervaringen met zijn televisieprogramma' s Five Days Inside en The Amsterdam Project. Voor de RTL4-programma's bezocht hij onder meer een hospice, een tbs-kliniek en een brandwondencentrum. Bij The Amsterdam Project volgde Beau een aantal daklozen en probeerde hij ze van de straat te krijgen. Beau: "Ik heb keihard gehuild en gelachen en meer meegemaakt dan me soms lief was."

Het tweede boek dat Beau maakt, wordt een roman en de derde titel is Handboek voor (het houden van) pubers. Eerder verschenen in de handboekreeks boeken voor studenten en vaders.

Beau: "Een paar jaar terug sprong ik op tv nog samen met Gerard Joling door een schuimrubberen muur boven een zwembad en was ik verder verwijderd van mijn creatieve ambities dan ooit. Nu maak ik programma's die ertoe doen. Met mijn boeken heb ik hetzelfde voor ogen."

Beau schreef al zeven boeken, waaronder de roman Pijn waar meer dan 100.000 exemplaren van zijn verkocht. Hij schreef columns voor Nieuwe Revue, Het Parool en NRC Handelsblad.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren