logo songteksten.net

Rashida Jones maakt docu over vader Quincy

LOS ANGELES - Netflix heeft een documentaire aangekocht over muzieklegende Quincy Jones. De docu is geregisseerd door zijn dochter, actrice Rashida Jones.

De film heet Quincy en wordt op 21 september toegevoegd aan het aanbod van de streamingservice. "Het komt niet vaak voor dat iemand die een leven heeft geleid als mijn vader zich nog steeds wil ontwikkelen en de volgende generatie wil leren kennen", aldus Rashida, die de docu samen met Alan Hicks regisseerde, in een statement. "Hij is een man van de daden en prestaties, maar we hebben veel tijd met hem door kunnen brengen om hem te spreken over zijn leven in bredere zin. Het is een eer dat ik dat met een wereldwijd publiek mag delen."

De 85-jarige muzikant reageerde op het nieuws op Twitter. "Ik voel me erg gelukkig dat ik kan aankondigen dat een van ongelooflijk getalenteerde dochters Rashida (en mijn broeder van een andere moeder Alan Hicks, Quincy hebben geregisseerd. De allesomvattende documentaire over mijn belevenissen."

Quincy Jones begon zijn muzikale carrière begin jaren 50. Hij produceerde onder meer Michael Jacksons platen Off The Wall, Thriller en Bad. In zijn 65 jaar in de muziekwereld, werd de Amerikaan 79 keer genomineerd voor een Grammy, waarmee hij recordhouder is. Hij won er 27.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren