Songfestival kiest voor 'enorme dosis presentatietalent'

Door ANP, woensdag 4 december 2019 18:04, bron: ANP

Het Eurovisiesongfestival wordt volgend jaar gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit. Volgens de organisatie is er gekozen voor een sterk drietal. "Met dit presentatietrio kiezen we in de eerste plaats voor drie mensen met een enorme dosis presentatietalent, die ook nog eens allemaal hun carrière begonnen als artiest," laat Sietse Bakker, uitvoerend producent van het Eurovisiesongfestival 2020, woensdag weten.

De keuze is op RTL-presentatrice Chantal gevallen omdat ze "één van de meest talentvolle presentatrices van Nederland met ruime ervaring in grote live amusementshows in binnen- en buitenland" is. "We hebben er heel bewust voor gekozen ons ook open te stellen voor talent van buiten de publieke omroep. Want hoezeer het Eurovisiesongfestival ook verbonden is aan de publieke omroep, het is onze ambitie om Europa het beste van Nederland te laten zien."

Voor oud-songfestivaldeelnemer Edsilia is het Eurovisiesongfestival bekend terrein. "Twee keer Eurovisiesongfestival, twee keer de puntentelling, twee keer Eurovision in Concert, en dan is ze ook nog eens een van de meest authentieke en eigenzinnige artiesten die ons land rijk is. De songfestival fancommunity heeft Edsilia in het hart gesloten en daarmee behoeft de keuze voor Edsilia als een van onze drie presentatoren verder weinig toelichting", aldus Sietse. De zangeres deed in 1998 en in 2007 mee aan het evenement.

Vertrouwd

Ook met de vaste songfestivalcommentator Jan is een vertrouwd gezicht gekozen. "Met de keuze voor Jan Smit kiezen we voor een internationaal ervaren artiest en presentator die de afgelopen negen jaar als vaste songfestivalcommentator naast Cornald Maas heeft laten zien een groot ambassadeur van het festival te zijn. Daarnaast maakt Jan deel uit van de selectiecommissie bij AVROTROS die jaarlijks gaat over de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival. Jan is toegankelijk, authentiek en houdt z’n hoofd koel tijdens grote liveshows - precies de kwaliteiten die we nodig hebben om de presentatie van het Eurovisiesongfestival persoonlijker te maken."

Het drietal presenteert de twee halve finales op 12 en 14 mei en de finale op 16 mei. De drie presentatoren openen, vanuit Rotterdam Ahoy, voor zo’n 180 miljoen kijkers de drie live shows, interviewen de artiesten in de greenroom en leiden de puntentelling.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren