Spoiler kost Expeditie Robinson geen kijkers

Door ANP, maandag 9 december 2019 08:32, bron: ANP

Spannend was de halve finale van Expeditie Robinson zondagavond niet. Desondanks stemden 1,6 miljoen kijkers af op de RTL-survivalshow, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Wie zondag het programma moesten verlaten, was al bekend dankzij een te vroeg uitgezonden promofilmpje. RTL ging door het stof voor die fout en beloofde desondanks spanning in de voorlaatste aflevering van het twintigste seizoen. Voor het aantal kijkers heeft de blunder van RTL geen gevolgen gehad, ook vorige week stemden 1,6 miljoen kijkers af op Expeditie Robinson.

De BN'ers op een onbewoond eiland zorgden ook deze week weer voor een van de best bekeken programma's op de zondagavond. Alleen Maestro trok meer bekijks tegenover de survivallende sterren, ruim 1,9 miljoen kijkers zagen hoe weer andere BN'ers een orkest probeerden te leiden als dirigent. Daarmee staat het AVROTROS-programma op de tweede plek van de kijkcijferlijst.

Het best bekeken programma van de zondag is het NOS Journaal van 20.00 uur, daarop stemden ruim 2,3 miljoen mensen af. Studio Sport Eredivisie volgt met bijna 1,9 miljoen kijkers op de derde plek en eindigt zo vlak voor Expeditie Robinson. De TV Show van Ivo Niehe maakt de kijkcijfertop 5 compleet met ruim 1,4 miljoen kijkers.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren