Rob de Nijs neemt in 2021 afscheid in Sportpaleis

Door ANP, donderdag 16 januari 2020 07:23, bron: ANP

Rob de Nijs, die aan de ziekte van Parkinson lijdt, wil volgend jaar in stijl afscheid nemen van zijn publiek. Voorlopig komt er nog geen einde aan zijn zangcarrière, nu artsen hem hebben aangeraden door te gaan met zingen.

"Het lijkt wel of de zalen voller zitten sinds het publiek weet wat er aan de hand is", vertelt de 77-jarige zanger, die in het najaar al aankondigde te zullen stoppen met optredens. "Het is alsof ze denken: 'Dan willen we hem toch nog één keertje zien...'", zegt De Nijs in De Telegraaf.

Rob de Nijs geef momenteel theaterconcerten door het hele land. Over precies een jaar geeft hij een groots afscheid voor zijn Vlaamse publiek in het Sportpaleis in Antwerpen. "Ik wil dat afscheid dan graag in stijl doen en die zaal, langs de drukke verkeersring, is daarvoor het meest geschikt. De band en ik trekken nog één keer alle registers open en dan sluiten we daar mijn carrière groots af."

Of er ook een Nederlands afscheidsconcert volgt, is nog niet bekend. De gesprekken daarover lopen nog. Rob wil nog wel nieuwe muziek blijven maken in de studio. "Mijn stem heeft totaal niet onder mijn ziekte te lijden. Ik hoop dan ook nog wat mooie nummers aan mijn repertoire toe te kunnen voegen."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten