NTR herdenkt Aart Staartjes vrijdag met Sesamstraat Marathon

Door ANP, donderdag 16 januari 2020 13:22, bron: ANP

Omroep NTR eert Sesamstraat-acteur Aart Staartjes vrijdag met een Sesamstraat Marathon. Tussen 17.00 en 20.00 uur zendt de NTR op het themakanaal Zappelin een reeks Sesamstraat-afleveringen uit waarin de zondag overleden acteur een prominente rol speelt.

"Dat wisselen we af met een aantal meer en minder recente liedjes die Aart ooit in het programma gezongen heeft", laat een woordvoerder van de publieke omroep weten. De programmering van het digitale themakanaal NPO 1 Extra zendt zondagmiddag vanaf 14.00 uur ook een reeks programma's met Aart Staartjes uit, zoals Woord voor Woord uit 1967, De Stratenmakeropzeeshow uit 1973 en J.J. de Bom voorheen de kindervriend uit 1981. Ook herhaalt NPO 1 Extra een aflevering van de Film van Ome Willem uit 1982.

Deze hele week herdenkt de NTR de grondlegger van de Nederlandse kindertelevisie door na elke uitzending van zowel Sesamstraat als Het Klokhuis op Zapp op NPO 3 een foto van Staartjes en een korte tekst in beeld te brengen.

Aart Staatjes wordt vrijdag in besloten kring begraven in zijn Friese woonplaats Dronrijp. Hij overleed zondag aan de gevolgen van een verkeersongeval in Leeuwarden.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten