Aerosmith-drummer klaagt rest van de band aan na Grammy-ban

Door ANP, woensdag 22 januari 2020 11:44, bron: ANP

Het rommelt binnen Aerosmith. Drummer Joey Kramer en de rest van de band kunnen het namelijk niet eens worden over wanneer hij terugkeert na een blessure. Aerosmith treedt zondag dan ook zonder hem op tijdens de Grammy Awards, tot groot ongenoegen van Joey - die daarom naar de rechter stapte. Dat meldt People.

De 69-jarige drummer, die al bijna vijftig jaar bij de band zit, raakte vorig voorjaar licht geblesseerd en moest hierdoor een paar concerten missen. Volgens Joey was hij in de herfst weer hersteld en kon hij weer optreden, maar mocht dat niet. De overige leden van Aerosmith zouden hem hebben gevraagd auditie te doen om aan te tonen dat hij "op het juiste niveau kon spelen". De drummer beweert zo gestrest te zijn geraakt van die beslissing dat hij werd opgenomen in het ziekenhuis en daardoor zijn auditie moest uitstellen. Die volgde uiteindelijk begin deze maand, maar de overige muzikanten zouden hebben gevonden dat hij "te weinig energie" overbracht om terug te keren op het podium.

Zanger Steven Tyler, gitarist Joe Perry, basgitarist Tom Hamilton en gitarist Brad Whitford laten in een verklaring weten dat Joey inderdaad niet met ze optreedt tijdens de Grammy Awards, maar dat hij dat zelf heeft veroorzaakt. "Joey Kramer is onze broer en zijn welzijn is ontzettend belangrijk voor ons. Hij is de afgelopen zes maanden echter - naar eigen zeggen - emotioneel en fysiek niet in staat geweest met de band op te treden. We hebben hem gemist en meerdere keren aangespoord om weer met ons te komen spelen, maar hij was daar niet klaar voor."

Slechte dienst

Volgens de band heeft de drummer kort voor het Grammy-optreden laten weten dat hij toch graag wil meedoen. "We zouden hem, onszelf en onze fans een slechte dienst bewijzen als we hem zouden laten spelen zonder genoeg tijd om te voorbereiden en te repeteren."

Joey is wel uitgenodigd voor de uitreiking en hoewel de bandleden teleurgesteld zijn door de aanklacht, hopen ze dat hij komt. "We zijn door zo veel meer met elkaar verbonden dan alleen onze tijd samen op het podium."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren