logo songteksten.net

Jan Slagter wil doorgaan met radiocolumn Vincent Bijlo

Omroepbaas Jan Slagter wil in zijn eigen MAX Magazine de radiocolumn van Vincent Bijlo voortzetten nadat het AD deze rubriek heeft geschrapt. De column was de laatste plek in de Nederlandse media waar over radio werd geschreven.

"Ik denk daar heel serieus over na", zegt Slagter dinsdag op NPO Radio 1. "Ik vind het zo belangrijk dat die plek er is. Ik snap best dat het AD zegt: we stoppen ermee, daar hebben ze vast onderzoek naar gedaan. Maar ik vind het oprecht zorgelijk dat er nergens in Nederland meer over radio wordt geschreven."

Slagter stelt dat het belang van de radio in de samenleving schromelijk wordt onderschat. "We maken met z’n allen meer luister- dan kijkminuten per dag: ik word wakker met de radio, luister radio op kantoor en in de auto op weg naar huis. Het is een prachtig medium, minstens net zo belangrijk als televisie. Maar in ons systeem zit ingebakken dat de kijkcijfers meer aandacht verdienen dan luistercijfers."

Jammer

Vincent Bijlo schreef vanaf 2016 wekelijks over radio in het AD. In zijn laatste column, die deze week verscheen, liet hij weten per direct te moeten stoppen met zijn rubriek. Een specifieke reden hiervoor gaf de krant niet volgens de cabaretier.

Op social media werd het afscheid van de column betreurd. "Wat jammer", schrijft radio-icoon en tegenwoordig burgemeester Sjors Fröhlich. "Moet alles dan alleen maar gaan over de talkshow-oorlog en Angela de Jong? Er is zoveel moois op radio en podcast om over te schrijven."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren