Makers Soldaat van Oranje gaan theater Londen bouwen

Door ANP, vrijdag 14 februari 2020 09:10, bron: ANP

De producent van de musical Soldaat van Oranje heeft toestemming gekregen van de gemeente Londen om een nieuw theater te bouwen in de Royal Docks in het oosten van de metropool. Het Royal Docks Theatre, zoals het gebouw gaat heten, wordt de locatie waar vanaf het najaar de Britse versie van de musicalhit te zien zal zijn.

Het theater telt 1150 stoelen en mag in principe vijf jaar blijven staan. Als de musical dit najaar van start gaat, biedt de productie werk aan 150 mensen. De Royal Docks is een locatie die voor veel Londenaren verbonden is met de Tweede Wereldoorlog; hier vonden de hevigste bombardementen plaats tijdens de Duitse luchtaanvallen op de Britse hoofdstad.

De casting van de Britse versie van de hit is in volle gang. Het originele creatieve team, inclusief schrijver Edwin de Vries en regisseur Theu Boermans, is ook betrokken bij de Engelse versie. De Britse toneel- en scenarioschrijver, Jeremy Brock, is toegevoegd aan het team om het script enigszins aan te passen voor een Engelstalig publiek.

De succesvolle voorstelling over Engelandvaarder Erik Hazelhoff Roelfzema ging op 30 oktober 2010 in première in de speciaal ervoor gebouwde TheaterHangaar in Katwijk. De musical is inmiddels bijna tien jaar in Nederland te zien en werd bijna 3000 keer opgevoerd. Meer dan 3 miljoen mensen bezochten het stuk inmiddels. Geen enkele theatervoorstelling was ooit zo lang aaneengesloten in Nederland te zien.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren