Bruni Heinke: Ik moest uit GTST na ruzie met producent

Door ANP, vrijdag 14 februari 2020 13:06, bron: ANP

Actrice Bruni Heinke was er niet blij mee dat zij eind jaren negentig opeens uit soapserie GTST moest verdwijnen. Dat bekent de nu 79-jarige ster in een interview met het AD. Het zit haar nog steeds dwars dat haar populaire personage, Helen Helmink, opeens het veld moest ruimen.

Heinke was tussen 1992 en 1997 in de serie te zien. Opeens verdween haar personage Helen naar Canada; de actrice stelt dat dit kwam omdat het niet boterde tussen haar en producent Johan Nijenhuis. "Het was een vervelend einde. Ik kijk nog zelden naar GTST. Ik zag wel dat mijn pleegdochter, die gespeeld wordt door Babette van Veen, terug is. Het gekke is: er wordt haar nooit gevraagd naar haar pleegmoeder. Eigenlijk word ik gewoon doodgezwegen."

Tegelijkertijd wordt de actrice, na bijna een kwart eeuw, nog steeds op straat herkend vanwege haar rol in de serie. "Je krijgt wel een stempel door GTST. Laatst zei een man in een winkel bij mij in de buurt: ‘Ik moet u toch iets vertellen’. Hij was van Marokkaanse komaf en zei: ‘We moesten altijd naar GTST kijken om Nederlands te leren’."

Heinke wordt dit jaar tachtig, vertelt ze. Maar ze oogt te jong voor 'oude rollen'. "Ik kom te jong over", verzucht ze. "Vorig jaar werd ik gebeld door Flikken Maastricht. Toen ik het script kreeg, las ik dat ik een stokdoof oud vrouwtje moest spelen van rond de 80 dat met 12 kilometer per uur door Maastricht rijdt. Ik belde terug en zei: Kennen jullie mij wel? Ik geloof niet dat ik jullie type ben."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren