logo songteksten.net

Willeke Alberti staat nog altijd stil bij sterfdag vader

Zangeres Willeke Alberti staat na 35 jaar nog steeds elk jaar uitgebreid stil bij de dood van haar vader, Willy Alberti. Dat vertelde zij in een gesprek op NPO Radio 5, naar aanleiding van de optredens die zij komende week in het Concertgebouw geeft.

Het was dinsdag 35 jaar geleden dat Willy Alberti overleed. "Het gaat nooit over, er blijven altijd emoties", bekende de zangeres in Volgspot. "Ik doe in mijn show ook altijd een medley van mijn vader, dan is het ook zo. Maar ik merk dat dat voor het publiek óók geldt. Het is zo fijn dat je dan die gevoelens en herinneringen kan delen."

Sowieso realiseert Willeke Alberti (zelf net 75 geworden) naarmate ze ouder wordt steeds beter wat muziek voor waarde kan hebben voor mensen. "Elk liedje is niet alleen een dierbare herinnering voor mij, maar dat geldt óók voor iemand anders. Ik merk meer en meer wat liedjes kunnen betekenen voor anderen, op elke leeftijd."

Oudere fans associëren haar nog steeds met hits als Spiegelbeeld, Samen zijn of Telkens weer. "Maar voor de kleinere mensen ben ik vooral Tante Pereboom uit Woezel en Pip, dat is zo ontzettend leuk. Ik mag mijzelf op dit moment in mijn leven een heel happy mens noemen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren