Bong Joon-ho luncht met president na Oscarwinst

Door ANP, donderdag 20 februari 2020 13:41, views: 17, bron: ANP

De zegetocht van regisseur Bong Joon-ho en de cast en crew van de filmhit Parasite gaat nog even door in Zuid-Korea. Het gezelschap werd donderdag door president Moon Jae-in ontvangen voor een lunch.

Moon zei tijdens de lunch dat hij buitengewoon trots is dat Parasite geschiedenis heeft geschreven. "De Koreaanse cultuur heeft zich verplaatst van de periferieƫn naar het centrum van de wereld en wordt op alle gebieden erkend", zo zei hij. De president benoemde daarin niet alleen de filmmakers maar ook bijvoorbeeld de razend populaire K-pop.

Parasite was de eerste niet-Engelstalige film ooit die de Oscar voor beste film won. De Zuid-Koreaanse komische thriller sleepte ook de beeldjes voor beste buitenlandse film, beste scenario en beste regie in de wacht. De film won daarvoor al tientallen andere prijzen. Sindsdien is de film een grote hit in de bioscopen.

Eerder klonken vanuit Zuid-Korea al berichten waarin werd opgeroepen om Bong Joon-ho te eren met een museum en een standbeeld. Ook vinden bestuurders van de stad Daegu, waar de regisseur is geboren, dat er in een nieuwe wijk straten worden vernoemd naar zijn films. Moon roemde Bong ook al via sociale media na de gedenkwaardige Oscar-avond.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten