Clint Eastwood steunt Democratische kandidaat Mike Bloomberg

Door ANP, dinsdag 25 februari 2020 04:09, views: 14, bron: ANP

Waar Clint Eastwood in voorgaande jaren steevast zijn stem en steun gaf aan Republikeinse kandidaten, zet hij voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 in op de Democratische kandidaat Mike Bloomberg. Die is momenteel nog in een hevige strijd verwikkeld met een aantal andere kandidaten die allen hopen het uiteindelijk tegen Trump op te nemen. Dit meldt The Wall Street Journal.

Volgens Eastwood heeft Trump een paar zaken 'echt wel goed aangepakt', maar ergert de acteur/regisseur zich aan het fanatieke Twitter-gedrag van de Amerikaanse president. De 89-jarige acteur is van mening dat Trump zich niet moet verlagen tot lagere school pesterijen via sociale media.

De Dirty Harry-acteur denkt dat Bloomberg de beste oplossing is om tegen Trump te strijden. Bloomberg, voormalig burgemeester van New York, heeft tot nu toe al ruim 400 miljoen dollar uitgegeven aan reclamespots, maar ging afgelopen week hard onderuit in het eerste debat waaraan hij mocht deelnemen. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel voor 'Mini Mike', zoals Trump hem gekscherend noemt vanwege zijn geringe lengte.

Eastwood is niet de enige bekendheid die vertrouwen heeft in Bloomberg. Eerder al liet Michael Douglas weten het wel te zien zitten met 'Mike for president'. "Het feit dat hij niemand nodig heeft om voor zijn campagne te betalen, betekent ook dat hij niemand wat verschuldigd is," aldus de acteur.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren

Gekoppelde artiesten