Koolhoven vertoont woensdag drive-infilm in Olympisch Stadion

Door ANP, maandag 1 juni 2020 14:25, bron: ANP

Martin Koolhoven vertoont woensdagavond zijn eerste drive-infilm in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De regisseur probeerde het plan samen met het stadion en het bedrijf Outdoor Cinema al langere tijd te realiseren. Maar vanwege de coronaregels stond de gemeente Amsterdam het niet toe. Nu bijeenkomsten tot dertig mensen toegestaan zijn, valt ook een drive-inbioscoop binnen de reguliere regels waar het Olympisch Stadion aan moet voldoen.

De drie organisatoren bieden de vertoning woensdagavond aan aan dertig mensen met vitale beroepen. Zij moeten wel met de auto komen; op die manier kunnen de bezoekers niet met elkaar in contact komen. Koolhoven wil nog niet zeggen welke film het wordt. "Maar het is een toepasselijke klassieker", belooft hij. De regisseur zal de film inleiden, zoals hij dat ook regelmatig doet in bioscoop Eye.

Het gelegenheidsproject heeft als titel Koolhoven’s Kino @ The Olympic gekregen. Voor deze vertoning zijn geen kaartjes te koop; de organisatoren zoeken de beoefenaars van de vitale beroepen in hun eigen vriendenkring. Maar als de avond goed bevalt, is het de intentie dat de komende tijd vaker drive-invertoningen in het Olympisch Stadion gaan plaatsvinden. "Zeker als we na 1 juli weer honderd mensen kunnen ontvangen, biedt dat best veel mogelijkheden", aldus Koolhoven.

De regisseur beklemtoont dat "het Olympische Stadion een uitermate geschikte locatie voor dit concept is. Het is simpel af te sluiten en te beveiligen zodat grote massa’s mensen voorkomen kunnen worden. Een drive-inbioscoop is eigenlijk vele malen veiliger dan bijvoorbeeld boodschappen doen." Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam heeft van de week in de raadsvergadering gezegd dat zij welwillend tegenover het project staat.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren