Linkse partijen willen nog eens 700 miljoen steun voor cultuur

Door ANP, dinsdag 2 juni 2020 08:36, bron: ANP

De linkse oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en SP willen dat het kabinet nog eens 700 miljoen euro uittrekt voor steun aan de kunst- en cultuursector. Het kabinet maakte eerder bekend 300 miljoen vrij te maken voor deze sector om de gevolgen van de coronacrisis te bestrijden.

Het extra geld moet worden gebruikt voor onder meer het kwijtschelden van huur (200 miljoen). Ook willen de partijen 200 miljoen extra voor circa 30.000 zelfstandigen die door de coronacrisis zonder inkomen zitten en niet in aanmerking zouden komen voor de bestaande steunmaatregelen van het kabinet.

Het geld is volgens PvdA-leider Lodewijk Asscher hard nodig. "Zonder kunst en cultuur is onze samenleving niet alleen veel kaler en schraler, het is tegelijk een sector die voor ons bruto nationaal inkomen en daarmee de economie zeer belangrijk is", zegt hij dinsdag in het AD.

Volgens minister Ingrid van Engelshoven (Cultuur) is de 300 miljoen euro van het kabinet bedoeld om de eerste maanden van de crisis door te komen. Verdere steun zou niet uitgesloten zijn.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren