logo songteksten.net

James Corden in tranen om racisme in VS

Talkshowhost James Corden kon maandagavond zijn tranen niet in bedwang houden toen hij zijn Late Late Show vanuit huis presenteerde. De presentator hoorde snikkend het emotionele verhaal van zijn zwarte bandleider Reggie Watts aan nadat hij zelf een krachtige monoloog over de huidige situatie in de Verenigde Staten had gehouden.

De Brit vroeg zichzelf af wat zijn mening over de huidige racismeproblematiek in de VS ertoe zou doen. Hij realiseerde dat het tijd was om in actie te komen en te praten over de problemen. "Mensen als ik moeten zich hierover uitspreken. Voor de duidelijkheid, ik heb het niet over talkshowhosts of welvarende mensen zoals ik met een platform. Ik heb het over blanke mensen."

Volgens Corden kunnen blanken er niet meer mee weg komen door alleen maar te zeggen dat ze niet racistisch zijn. "Dat is niet genoeg. Want vergis je niet, dit is ons probleem dat we moeten oplossen. Hoe kan de zwarte gemeenschap een probleem oplossen dat zij niet hebben gecreƫerd?"

Na zijn monoloog schakelde Corden met Reggie Watts, zijn zwarte bandleider die tijdens de talkshow de muziek verzorgt. Watts vertelde hem over zijn eigen ervaringen met racisme en wat dat met hem doet. Het leidde tot tranen bij zowel hem als Corden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren