Blinding Lights van The Weeknd bij grootste hits ooit

Door ANP, vrijdag 5 juni 2020 08:06, bron: ANP

De track Blinding Lights van The Weeknd staat deze week voor de veertiende week op rij op de hoogste positie in de Top 40. Daarmee behoort de song inmiddels tot de 12 grootste hits in de geschiedenis van de hitlijst.

Deze week staat de plaat precies een half jaar in de lijst. Slechts in één van die 26 weken stond het nummer niet in de top 10. Met de puntenscore van 989 die de track van The Weeknd tot nu behaalde, behoort deze nu bij de twaalf grootste Top 40-hits aller tijden.

Het is voor het eerst sinds oktober 2015 dat er weer zo'n succesvol nummer in de lijst staat. Toen kwam Lean On van Major Lazer, DJ Snake en Mø uit op een score van 1076 punten. Daarna ging Wake Me Up!, bij terugkeer in de lijst na het overlijden van Avicii, daar overheen met 1100 punten.

Blinding Lights staat met 14 weken op nummer 1 nu ook bij de vijf hits die de Top 40 het langst wisten aan te voeren. Calvin Harris en Dua Lipa hebben met One Kiss, dat 16 weken op 1 stond, het record in handen.

Saint Jhn en Imanbek staan voor de vijfde week op rij nummer 2. Break My Heart van Dua Lipa staat op 3. Dat is de zesde top 3-hit in haar carrière.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren