logo songteksten.net

Cabaretiers willen in najaar in Den Bosch voor 1000 man optreden

Onder anderen Guido Weijers, Najib Amhali, Henry van Loon & Ronald Goedemondt en het duo Veldhuis & Kemper staan op het programma om vanaf 1 september op te gaan treden in de nieuwe entertainmenthal Mainstage van de Brabanthallen in Den Bosch.

Dinsdag presenteerde de Brabanthallen de nieuwe zaal waarin - volledig coronaproof - voorstellingen voor duizend man gegeven zouden kunnen worden. Guido Weijers kijkt ernaar uit om weer voor zo'n grote groep te spelen. "We zijn het aan onszelf verplicht om het publiek een avond uit te geven", zegt hij tegen BuzzE.

De plannen en faciliteiten om (veilig) voor duizend man te spelen zijn er, maar er moet alleen nog wel toestemming voor worden gegeven door het kabinet. Weijers is blij met de "tijdelijke oplossing", maar benadrukt dat het niet het ideaalbeeld is. "Dat blijft toch wel spelen in het theater zoals het bestaat."

Olifant uit de kamer

Volgens Weijers is het publiek wel weer toe aan een avondje lachen in het theater. "Cabaret draait om sfeer. Een groep lacht ook sneller in het theater dan wanneer het thuis zou doen." Wel beseft hij dat het met de 1,5 meterregel waarbij mensen meer uit elkaar moeten zitten, lastiger is dan voorheen. De opdracht is voor hem daarom simpel: "Het theater laten lachen als groep."

Bij zijn eerstvolgende voorstelling is het voor Weijers wel zaak om te spelen met grappen over mensen die 1,5 meter uit elkaar zitten. Volgens hem kunnen de bezoekers daar niet omheen, het is iets waar ze mee te maken hebben. Het is dan aan hem om de zogenaamde "olifant uit de kamer" te halen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren