Hoopvolle Jeangu Macrooy wil alsnog theaters in

Door ANP, woensdag 1 juli 2020 08:20, bron: ANP

Jeangu Macrooy gaat dit najaar alsnog langs de theaters. Nu er vanaf woensdag een groter publiek welkom is bij optredens dankzij de versoepelde coronamaatregelen kan de songfestivalzanger op tournee.

"We gaan weer spelen", zegt Jeangu blij tegen BuzzE. Zijn theatertour stond eigenlijk afgelopen najaar in de planning. De zanger was met zijn team al op zoek naar nieuwe data, maar met 100 man of minder in de zaal was dat nog niet rendabel genoeg. "Vorige week hebben we dus heel goed nieuws gekregen. We kunnen alsnog op toer gaan in het najaar."

Jeangu geeft zaterdag ook drie huiskamerconcerten in de bovenzaal van AFAS Live. "Gewoon omdat het weer kan", zegt hij. "Livestreams zijn leuk om gewoon muziek te maken, maar ik mis de interactie en de energie van het publiek. Dat is heel anders als je op een podium loopt. Je voelt dat mensen naar je kijken."

Livestream

Een livestreamconcert is heel anders, vindt Jeangu. "Een livestream is een beetje meer voor jezelf. Het voelt bijna als een repetitie, maar het is geen repetitie", zegt hij. Al helpt het volgens Jeangu wel dat er een camera op hem gericht staat. "Dan is er sowieso een andere focus. Dus ik heb gewoon een beetje geprobeerd die energie te gebruiken en in te denken dat er thuis mensen zitten te kijken en dat ze het leuk vinden."

Jeangu is in ieder geval blij dat mogelijk het omslagpunt in de coronacrisis bereikt is. "Ik ben al blij dat we op dit punt zijn. Dat we dan voor halflege zalen optreden maakt voor mij niet uit. Er is hoop", zegt hij. "Het is bemoedigend dat de maatregelen twee maanden eerder al zoveel zijn versoepeld. Ik hoop dat het goed blijft gaan."

Voor mei, als het songfestival weer op de agenda staat, durft Jeangu nog geen voorspellingen te doen. "Dat is echt nog ver weg."
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren