Veel meldingen van storing op DisneyPlus door Hamilton

Door ANP, vrijdag 3 juli 2020 09:31, bron: ANP

Veel gebruikers van streamingdienst DisneyPlus maken vrijdagochtend op sociale media melding van een storing. De dienst lijkt voor abonnees niet meer bereikbaar te zijn. Dit komt vermoedelijk door de grote vraag naar de film Hamilton die vanaf vrijdagochtend 09.00 uur online staat.

Disney was niet direct voor commentaar bereikbaar. Hamilton vertelt het levensverhaal van founding father Alexander Hamilton. De immigrant was de eerste minister van Financiƫn van de VS en schreef mee aan de grondwet van het land. Componist en schrijver Lin-Manuel Miranda besloot rap- en hip-hopmuziek te gebruiken om zijn verhaal en de ontstaansgeschiedenis van Amerika te bewerken tot musical. Alle hoofdrollen, dus ook van founding fathers als George Washington, Thomas Jefferson en James Madison, worden gespeeld door acteurs van kleur.

Het stuk won planken vol prijzen en is vanaf de eerste dag doorlopend uitverkocht, zowel op Broadway als in Londen. In eerste instantie wilde Disney de filmregistratie volgend jaar in de bioscopen uitbrengen. Maar toen alle theaters waar Hamilton speelde voor onbepaalde tijd moesten sluiten vanwege de pandemie, werd besloten de film te lanceren op streamingdienst DisneyPlus.
Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren