logo songteksten.net

Bob Dylan houdt eerste plaats Album Top 100 stevig vast

Bob Dylan voert voor de tweede achtereenvolgende week de Nederlandse Album Top 100 aan met Rough and Rowdy Days, zijn eerste nieuwe plaat in acht jaar tijd. De singer-songwriter bouwt zijn voorsprong op de achtervolgers zelfs nog een beetje uit.

Dylan is met zijn 79 jaar de op een na oudste artiest ooit die op nummer 1 is beland in Nederland. Alleen de in 2016 gestorven Leonard Cohen staat nog boven hem. Hij scoorde in 2014 en 2016 op 80 en 82-jarige leeftijd een nummer 1-album.

Waar vorige week generatiegenoot Neil Young (74) nog de belangrijkste uitdager van Dylan was, is deze week de jongste generatie weer aan zet. The Weeknd (30), Dua Lipa (24) en Harry Styles (26) stijgen alle drie terug naar de hoogste regionen met respectievelijk After Hours, Future Nostalgia en Fine Line.

Ondertussen boekt het Amerikaanse trio Khruangbin zijn grootste succes in Nederland door op nummer 5 binnen te komen met Mordechai. De band wist tot nu toe slechts een keer de albumlijst te halen, in 2018. Toen stond het album Con Todo el Mundo een week op 91.

Album Top 10 week 27

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

  1. (1) Bob Dylan - Rough and Rowdy Ways

  2. (4) The Weeknd - After Hours

  3. (5) Dua Lipa - Future Nostalgia

  4. (8) Harry Styles - Fine Line

  5. (-) Khruangbin - Mordechai

  6. (6) DaBaby - Blame It On Baby

  7. (3) Lijpe - Dagboek

  8. (2) Neil Young - Homegrown

  9. (7) Lil Kleine - Jongen van de straat

  10. (-) Nass - Dit is Nass

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren