logo songteksten.net

Awkwafina doet boekje open over depressie en mentale gezondheid

Awkwafina heeft een donkere periode achter de rug. De actrice, die Nora Lum heet, kampte met depressieve gevoelens. "Beroemdheid heelt geen depressie", vertelt ze tegen Harper's Bazaar.

De actrice staat op de cover van de Februari-editie van het tijdschrift. In het interview blikt ze terug op 2018, het jaar waarin ze opeenvolgende successen boekte met films als Dude, Crazy Rich Asians en Ocean's 8. "Iederen zei tegen me: geniet er gewoon van", zegt Awkwafina.

Maar dat vond ze heel lastig. "Ik vroeg me af waarom ik me zo down voelde, als alles heel goed ging in mijn leven. Maar ik had helemaal geen gevoel van identiteit meer." Ze duidt het gevoel aan een depresie. "Dat kan verschillende vormen aannemen in je leven." Van het succes van de blockbusterfilms kon ze daarom niet genieten. "Ik was bang dat dit was hoe succes moest voelen. Was dit het hoogtepunt waar ik al die jaren op had gewacht?"

Vorig jaar werd de actrice bekroond met een Golden Globe voor haar eerste hoofdrol in The Farewell. Ze is de eerste actrice van Aziatische afkomst die een award won in een van de categorieën voor beste actrice.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren