logo songteksten.net

Bioscoopkoepel luidt opnieuw noodklok

De Nationale Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) waarschuwt voor een verlenging van de sluiting van bioscopen. Volgens de organisatie zijn de huidige steunmaatregelen niet genoeg om na 15 maart de schade verder te dekken.

Met alleen de huidige steunmaatregelen dreigen bioscoopbedrijven in grote problemen te komen na 15 maart. De NVBF pleiten daarom voor een uitbreiding van de steunmaatregelen voor de tegemoetkoming van de vaste lasten (TVL). Volgens de organisatie komen veel Nederlandse bioscoopondernemingen daar niet voor in aanmerking. Als de zalen nog gesloten moeten blijven, willen zij dat er een uitbreiding komt van de TVL waarin opnieuw wordt gekeken naar de inhoud en uitvoering van de tegemoetkoming.

Volgens de koepel zou een verlenging van de sluiting overigens niet nodig zijn. Zij lieten eerder al weten dat bioscopen en filmtheaters geen brandhaarden bleken voor coronabesmettingen. Bovendien hebben zij een protocol opgesteld voor een 'veilig bioscoopbezoek'. Zo zouden er enkel tickets verkocht worden op reservering, krijgen bezoekers een vaste zitplek toegewezen en mogen de bezoekers enkel in de filmzaal zittend een snack en alcoholvrij drankje nuttigen.

De NVBF hoopt daarom dat het kabinet op 8 maart zal aankondigen dat de bioscopen en filmtheaters de deuren weer mogen openen.

Laatst gewijzigd op: 2 maanden geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren