logo songteksten.net

Burgemeester Van Zanen geniet in leeg stadhuis van Radar Love

De Haagse burgemeester Jan van Zanen heeft donderdagmiddag om 17.15 uur meegedaan aan het initiatief om, op de 73e verjaardag van George Kooymans, overal in Nederland de Golden Earring-hit Radar Love te laten horen. Kooymans maakte onlangs bekend te stoppen met Golden Earing omdat hij ALS heeft.

Van Zanen luisterde het nummer in een verder vrijwel leeg Atrium, de grote hal van het Haagse stadhuis. Hij deed dit bij vier enorme schilderijen van de vier bandleden van Golden Earring die in 2001 waren gemaakt voor een expositie ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de Haagse groep.

De kunstwerken van kunstenaar Eric Dordregter hangen normaal in Hoek van Holland, maar waren speciaal voor deze gelegenheid overgebracht naar Den Haag.

Draaiorgel

Vrijwel alle Nederlandse zenders speelden om 17.15 uur Radar Love. Behalve in de media werden ook in diverse steden voorbereidingen getroffen voor donderdagmiddag. In tientallen steden speelden kerken en carillons ook het wereldberoemde Haagse lied. In Geleen werd een draaiorgel op het dak van het raadhuis gehesen, omdat het gebouw geen carillon heeft. Golden Earring trad in 1970 op in Geleen op de allereerste editie van het festival Pinkpop.

Het nummer werd daarnaast gespeeld door de carillons van onder meer Grote Kerk in Den Haag, de Grote Kerk in Meppel, het raadhuis in Hoogeveen, de Martinitoren in Groningen en verschillende kerken in Limburg. Ook werd het gedraaid in het Haagse Zuiderpark.

Radar Love is de grootste hit van de Golden Earring. Het nummer van het album Moontan, geschreven door Kooymans en zanger Barry Hay, was ook een groot succes in het buitenland. Zo haalde de single in 1974 de dertiende plaats in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

Laatst gewijzigd op: 3 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren