logo songteksten.net

Nederlandse producent maakt kans op Oscar voor korte film

De Nederlandse producente Sofia Sondervan is genomineerd voor een Oscar. Zij maakt kans op een beeldje voor de korte film The Letter Room, met Star Wars-acteur Oscar Isaac in de hoofdrol en geregisseerd door Elvira Lind.

De korte film beleefde in 2020 de première op het Tribeca Filmfestival en maakte sindsdien een zegetocht langs allerlei festivals. Isaac speelt in de film een bewaker, Richard, die post controleert en rondbrengt in een gevangenis. Richard wordt steeds meer geraakt door de brieven die een van de gevangenen ontvangt van zijn geliefde en raakt daardoor steeds dieper betrokken bij diens lot.

Producente Sofia Sondervan verhuisde na haar middelbare school naar New York om te studeren. Inmiddels woont en werkt ze al jaren in de VS. Sondervan maakte onder meer de speelfilms Cadillac Records met Adrien Brody en Beyonce Knowles en The Man Who Knew Infinity met Dev Patel en Jeremy Irons. Met de Amerikaanse studio Fox Entertainment produceert Sondervan momenteel een serie gebaseerd op het boek Daglicht van Marion Pauw.

"De Oscarnominatie voor The Letter Room is voor mij echt een droom die uitkomt", laat de producent vanuit New York weten. "Ook al woon en werk ik al heel lang in Amerika, toch voelt dit ook als een Nederlands succes."

Sondervan is niet het enige Nederlandse tintje aan de Oscars. In de categorie beste buitenlandse film zijn twee grote coproducties genomineerd, het Srebrenica-drama Quo vadis Aida? en de Deense tragikomedie Druk, met Mads Mikkelsen. De Amazon-film Sound of Metal, die kans maakt op zes Oscars, is gedraaid door de Nederlandse cameraman Daniel Bouquet.

De Oscars worden op 25 april 2021 uitgereikt.

Laatst gewijzigd op: 3 weken geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren