logo songteksten.net

AVROTROS-programma probeert Nachtwacht na te maken

Het team van het AVROTROS-programma Het Geheim van de Meester gaat uitzoeken hoe Rembrandt De Nachtwacht heeft gemaakt. Dat doet het door het werk in zijn geheel en op ware grootte na te schilderen. Het is deze week met de allereerste voorbereidingen begonnen in het Rijksmuseum, tegenover het echte werk zelf.

Er zijn veel nieuwe gegevens beschikbaar doordat het wereldberoemde schilderij wordt gerestaureerd en met de nieuwste technieken is onderzocht. "Dat onderzoek vormt de aanleiding om in de huid van Rembrandt te kruipen en zijn schildertechnieken na te bootsen en materialen te reconstrueren ", zegt AVROTROS.

Het speciale kennersteam probeert alles zoveel mogelijk te doen zoals Rembrandt het deed om zo dicht mogelijk bij zijn techniek en stijl te komen. De Nachtwacht werd al zeker 25 keer behandeld en gerestaureerd. In de Tweede Wereldoorlog lag het schuttersstuk vijf jaar lang opgerold onder de grond.

De compagnie van kapitein Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren, zoals De Nachtwacht eigenlijk heet, kwam in 1642 gereed. De vierdelige reeks over de reconstructie is in de winter van 2021 bij AVROTROS te zien.

Laatst gewijzigd op: 1 week geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren