logo songteksten.net

Roxeanne Hazes boos over gebruik privébeelden in NPO-documentaire

Roxeanne Hazes is boos op AVROTROS omdat in een documentaire over haar vader privébeelden zijn gebruikt van het gezin Hazes waarop zij te zien is. De zangeres stelt woensdagavond in een bericht op Instagram geen toestemming te hebben gegeven om de beelden te gebruiken in Kleine jongen, zoals de vierdelige serie heet.

De documentaire is gemaakt vanwege de 70e geboortedag van haar vader André, die in 2004 overleed. In de afleveringen wordt veel archiefmateriaal van het gezin vertoond. Het gaat volgens Roxeanne onder meer om materiaal dat zij met haar eigen recorder heeft gefilmd. In een van de fragmenten is een van de laatste gesprekken te zien die zij met haar vader had.

De producenten hebben de zangeres benaderd om mee te werken aan de documentaire, maar Roxeanne zag hiervan af. "Voor deze documentaire is gebruik gemaakt van privébeelden van ons gezin, waarvan ik bepaalde fragmenten nog nooit eerder heb gezien", schrijft ze op Instagram. "Aangezien ik niets anders van mijn vader heb dan herinneringen, had ik deze beelden graag privé gehouden en op een zelfgekozen moment willen bekijken en aan mijn kind laten zien."

Extra veel pijn

Het doet Hazes "extra veel pijn" dat de beelden nu op straat liggen. "Ik heb via mijn management aan beide producenten laten weten dat ik niet akkoord ga met het gebruik van privébeelden. Het kwetst me dat deze wens genegeerd is en dat dit in de komende afleveringen naar alle waarschijnlijkheid nog vaker gebeurt."

Hazes heeft momenteel geen contact met haar moeder Rachel, die de beelden vrijgaf voor het maken van de documentaire. De slechte relatie tussen haar en haar moeder staat volgens Roxeanne los van haar onvrede over het gebruik van de fragmenten.

AVROTROS was woensdagavond niet voor commentaar bereikbaar.

Laatst gewijzigd op: 2 jaar geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren