logo songteksten.net

Alsnog AFI Life Achievement Award voor Julie Andrews

Vorig jaar ging er een streep door het Life Achievement Award Gala van het American Film Institute, maar Julie Andrews mag de oeuvreprijs die zij daar zou krijgen dit najaar alsnog ophalen.

Het instituut maakte in het najaar van 2019 bekend dat de The Sound Of Music-actrice de prijs zou krijgen. Die zou in april van 2020 worden uitgereikt, maar dat ging vanwege de coronacrisis niet door. Het gala is verschoven naar aankomende november.

Andrews zal dan 86 jaar oud zijn. Ze begon haar acteercarrière in de jaren 50 op het toneel, maar maakte later een succesvolle overstap naar het witte doek. Ze was in 1964 te zien als Mary Poppins in de gelijknamige film en won gelijk een Oscar. Een jaar speelde ze Maria in The Sound of Music, wat haar opnieuw een nominatie voor een Academy Award opleverde. Aan het begin van deze eeuw leerde een nieuwe generatie haar kennen door haar rollen in de The Princess Diaries-films.

Dame Julie is de 48e die de prestigieuze prijs van het American Film Institute in ontvangst mag nemen. Eerder hadden sterren als George Clooney, Robert De Niro en Meryl Streep al die eer. Denzel Washingron was de laatste filmmaker aan wie de prijs werd uitgereikt, in 2019.

Laatst gewijzigd op: 6 dagen geleden

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren